Free counter and web stats

vrijdag 12 april 2013

Dat is sonde.....

Vanmorgen hebben ze de voedingssonde verwijderd.
Deze sonde was wat stugger omdat er ook nog een draadje met een sensor bijzat vanwege het wetenschappelijk onderzoek.
Dit onderzoek is afgerond en de sensor reageerde niet echt goed op het middenrif van Lazlo. Het had ook geen nut meer om deze te laten zitten.

Als Lazlo weer kon eten dan zou er geen nieuwe sonde meer geplaatst worden.
Nu de sonde er uit is heeft Lazlo geen pijn meer met slikken, dus vandaag is er weer een keertje vast voedsel naar binnengegaan.
Dus geen sonde meer!

Om ongeveer half twaalf is er een eerste poging gewaagd om een nieuwe artherielijn te plaatsen.
Zowel bij de linker als bij de rechterarm is dit niet gelukt. Gelukkig heeft Lazlo hier niks van gemerkt, want hij was weer weggemaakt met een roesje.

Vanmiddag rond 13.00 zijn de sponzen gewisseld. Volgens de chirurg zag het er boven verwachting goed uit. Bijkomend voordeel van het VAC-systeem is dat het hart ook naar de linkerkant gezogen wordt waardoor de rechter long meer ruimte krijgt.
Er is toen ook een tweede poging gewaagd voor het plaatsen van de artherielijn. Deze keer is het wel gelukt. De lijn zit nu in z'n linker voet.
De artherielijn is geplaatst zodat ze beter de bloedwaarden in de gaten kunnen houden als ze de beademing aan gaan passen.

Ook nog een bezoekje gehad van de fysio, maar door het wisselen van de sponzen kwamen we wat in tijd gebrek en omdat het wisselen ook wel pijnlijk is hebben we vandaag maar niets gedaan.

Het pijnteam is langsgeweest en hebben de continupomp en de bonuspomp wat opgehoogd.
Misschien kan dit ook wat helpen met het slapen want dat gaat nog steeds niet lekker. Er zou ook nog overlegd worden over eventuele andere slaapmedicatie.

Aan het eind van de middag kwam de longarts even langs.
We gaan nog steeds voorzichtig aan vooruit.

Vandaag ging het weer een stukje beter met Lazlo.

5 opmerkingen:

 1. Lieve Lazlo, van dit berichtje word ik dan wel weer een beetje blij. Een aantal positieve punten! Vannacht hoop ik dat je weer eens een goede lange nacht kan maken! Lazlo, petje af voor waar je allemaal doorheen gaat. Een heel proces, zowel fysiek als met je hoofd en hart. Blijf vertrouwen, doe ik ook!
  Veel liefs, Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Laz, hoop dat je vannacht lekker zult slapen.
  Alle liefs van ons allemaal xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mag ik t graag lezen, hoop dat je je bordje leeg eet en daarna lekker slaapt lieve knul <3. Ieder stapje vooruit is er eentje, houden zo! kus kus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een druk dagje weer....wel lekker ietsje vooruit!Sterkte!
  groetjes antonet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Lazlo, toch met kleine stapjes vooruit. Ik wens je een lekker nachtje toe man. Liefs voor jullie allemaal. Joke xxx

  BeantwoordenVerwijderen